GÜNEŞ GÖZLÜKLERİ İLE İLGİLİ 5 İLGİNÇ BİLGİ

15-06-2020 16:03
GÜNEŞ GÖZLÜKLERİ İLE İLGİLİ 5 İLGİNÇ BİLGİ

Güneş gözlükleri tarihinin asırlar öncesine dayandığını biliyor muydunuz ? Hatta tanıdık imparatorlardan birinin bile zamanına uygun bir güneş gözlüğü kullandığı söyleniyor ! YaguOptik olarak size ilginç gelebilecek bu 5 bilgiyi aşağıda paylaşmak istedik.

#1

ilk güneş gözlüğünün 12. Yüzyılda Çinliler tarafından üretildiğine inanılıyor. Çinliler gözlerini güneşten korumak ve mahkemelerde yüz mimiklerini saklamak için güneş gözlüğü kullanırlarmış.

 

#2

Roma’nın ünlü imparatoru Neron yaşadığı zamana uygun bir güneş gözlüğü kullanırmış. Tarihi kayıtlara göre Neron’un gladyatör dövüşlerini seyretmek için kullandığı bu alet parlatılmış zümrütten bir gözlükmüş.

 

 

#3

İngiliz şarkıcı Elton John dünyanın en kapsamlı güneş gözlüğü koleksiyonuna sahip. Bu koleksiyon 1998 de  Faber’in sahneye koyduğu "Elton John’un Güneş Gözlükleri” isimli oyunun ilham kaynağıdır.

 

 

#4

Pilot çerçeveler aslında bir moda ürünü değil bilim ürünüdür. İlk olarak, medikal ürünler tasarlayan Bausch & Lomb firması tarafından geliştirilmiştir. Pilotlarda, aşırı yüksekte yoğun güneş ışınlarının neden olduğu rahatsızlık ve baş ağrılarını gidermek için bu gözlükleri tasarlanmış ve polarizasyon teknolojisi ile yeşil renkli camları birlikte kullanarak bunu başarmışlardır.

 

 

#5

Dünyadaki markalı güneş gözlüklerinin %75 inin Luxottica firması tarafından üretildiğini biliyor muydunuz. Armani, Burberry, Miu Miu, Michael Kors  ve daha bir çok markanın arkasında bu şirket vardır.

 

Bu ünlü markalara http://www.yaguoptik.com 'da çok uygun fiyatlarla ulaşabilirsiniz.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.