GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ NASIL TEMİZLENİR?

15-06-2020 16:03
GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ NASIL TEMİZLENİR?

Güneş gözlüklerimizin gözlerimizi zararlı UV ışınlarından korumak, yüzümüze hoş bir görüntü katmak gibi birçok işlevi var. Onlar bizi koruyup gözetirken biz de gözlüklerimizi düşünmeliyiz. Onları ilk aldığınız gün gibi korumak, cam çiziklerini önlemek ve uzun süre kullanabilmek için sık sık temizlemelisiniz. En yaygın temizleme taktiği camları nefesimizle nemlendirip gömleğimiz ya da bir peçete ile temizlemektir. Bu berbat alışkanlığı hemen bırakın! Kağıt malzeme ile silmek çok büyük bir yanlıştır. Kağıdın orijini ağaçtır. Hele camlarınızda kir parçacıkları kaldıysa çizilme kaçınılmaz olur. Temizliği doğru yöntemle yapmak çok önemlidir. yaguoptik.com işinizi kolaylaştıracak bir sıralama öneriyor:

Ellerinizi iyice yıkayıp kurulayın. Hiçbir toz, krem, losyon kalmasın. Tüy bırakmayan bir havlu ile kurulayın. Şimdi gözlüğünüzü temizlemeye hazırsınız.

Gözlüğünüzü sıcak olmayan, ılık musluk suyuna tutun. Üzerindeki kir, toz parçacıkları akacak ve silerken camlarınız çizilmeyecek.

Losyonsuz, minik bir damla bulaşık sabununu parmak uçlarınıza ya da camlarınıza uygulayın.

Bir iki saniye, nazikçe cam ve çerçeveyi parmak uçlarınızla temizleyin. Burun pedleri ve sapların kulak arkalarına gelen bölümlerini, varsa logoyu atlamayın. Camların çerçeve ile birleştiği yerlerde toz, kir ve vücut yağları birikir. Buraları da unutmayın.

Camların her iki yüzünü ve çerçeveyi bol su ile durulayın. Sabun tamamiyle akıp gitmeli

Suyun hafifçe süzülmesini bekleyin. Kalan kir var mı diye camları kontrol edin.

Hav bırakmayan bir bez ile cam ve çerçeveyi çok dikkatle kurulayın. Yumuşatıcı kullanılmamış, çok temiz bir bez olsun. Havlu veya beze yapışmış kir, toz parçacıkları gözlüğünüzü çizer.

Camları tekrar kontrol edin. Temiz bir mikrofiber cam bezi ile cam ve çerçeveyi tekrar silin.

 

İşiniz acil ve yukarıdakilere zamanınız yoksa paketli, tek kullanım gözlük temizleme mendillerini kullanabilirsiniz. Ancak önce çizilmeyi önlemek için camları toz ve kir parçacıklarından arındıracak şekilde kuvvetle üfleyin.

Seyahatlerde ya da temiz su ve sabuna ulaşımınız olmadığında gözlükçülerde bulabileceğiniz spreyler ile gözlüğünüzü spreyleyin toz, kir aksın, sonra gözlük bezi ile silin ki parçacıklar camları çizmesin.

 

Gözlüğünüzü korumak için kullanmadığınızda daima koruyucu kılıfında tutun. HİÇBİR ZAMAN camları yere dokunacak şekilde çıkarıp masaya bırakmayın. Kılıfınız yanınızda değilse sapları açık olacak şekilde güvenli bir yere bırakın.

 

Gözlüklerinize nasıl en iyi şekilde bakacağınızı da öğrendiğinize göre şimdi keyifle yaguoptik.com da gezinip son trendleri keşfetme vakti!


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.